VMware: Intel 82571 NIC op IBM x3850 vSphere server

Vandaag liep ik tegen een probleem aan dat mijn (Intel) netwerkkaarten opeens geen link meer hadden naar het netwerk. Eerst dacht ik aan een switch probleem maar bij het aansluiten van een andere switch hield ik het probleem. De on-board broadcom NetXtreme kaarten hadden wel gewoon connectie.

Na een zoekopdracht via google op het type Intel kaart wat ik in mijn server heb zitten kwam ik volgend kb artikel van VMware tegen;

pNIC loses connectivity on IBM x3850 servers with Intel 82571 NICs

Laat mijn server nou net een IBM x3950 M1 zijn… Na het uitvoeren van onderstaand commando en een reboot was het probleem verholplen…

esxcfg-module -s IntMode=0,0,0,0 e1000e

[ad#postad]

One thought on “VMware: Intel 82571 NIC op IBM x3850 vSphere server

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.