VMware: Upgrade 3.5 to vSphere

Na lange tijd maar weer eens een blogpost. Afgelopen week heb ik bij ons in het datacenter alle ESX 3.5 hosts naar versie 4.0 gebracht. Ik was verbaast over het gemak waarmee dit gaat (d.m.v. de VMware vSphere Host Update Utility). Ik kan er een heel lang verhaal over schrijven maar waarschijnlijk zeggen onderstaande screenshots genoeg;

1. Geef de locatie van de ESX 4.0 installatie ISO op;

step1

2. Accepteer de gebruikersovereenkomst;

step2

3. Geef het root wachtwoord van de ESX host op;

step3

4. Selecteer een datastore waar het service console op geplaatst dient te worden;

step4

5. Laat de volgende instellingen zoals ze zijn, zodra de upgrade utility merkt dat de ESX host na installatie niet bereikbaar is zal hij automatisch een rollback uitvoeren. Eventueel kan er nog een post script opgegeven worden.

step5

6. Nu wordt er een overzicht met de gekozen settings getoond, als deze juist zijn kunnen ze bevestigd worden door op ‘Finish’ te klikken. Vervolgens zal het upgrade proces gestart worden.

step6

7. Eerst wordt de ISO naar de ESX host gekopieerd;

step7

8. Vervolgens wordt het upgrade proces gestart; 

step8

9. Als alles voltooid is en er geen fouten zijn opgetreden is de host werkend op ESX 4.0;

step9

Al met al dus een erg makkelijke tool voor het upgraden van je hosts, deze tool wordt standaard meegeleverd met VMware vSphere vCenter 4.0.

[ad#postad]

One thought on “VMware: Upgrade 3.5 to vSphere

  1. Je bent in het eerste plaatje vergeten de dns suffix van je servers te verwijderen 🙂 voor de rest heb je ze geloof ik allemaal wel 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.