VMworld Europe: Dag 3

De laatste dag van VMworld is alweer aangebroken, de eerste 2 dagen waren al leerzaam en interessant dus slechter kan het niet meer worden. Vandaag begon de dag niet met een key note zoals de dinsdag en woensdag maar meteen met breakout sessies. Aangezien we beide geen interessante sessie hebben om 9:00 en 10:15 hebben we deze tijd gebruikt om op de Solution Exchange bij diverse partners van ons langs te gaan.

Bij HP hebben we informatie gehad m.b.t. de overname van Left Hand storage, hiermee heeft HP nu een iSCSI producten wat de Storage Works productlijn goed aanvult. Helaas kon de dame die ons te woord stond nog niets vertellen over de kosten, nog maar even zelf wat research doen als we weer thuis zijn.

Bij Citrix hebben we een goede en interessante demo gehad van de ontwikkelingen die zij maken op gebied van VDI. Het XenDesktop product ziet er erg goed uit en heeft wat mij betreft nu al een voorsprong op VMware View door het gebruik van het ICA protocol. Ook hebben we een demo gezien van de client hypervisor waar Citrix druk mee bezig is, zelfs in dit vroege stadium van ontwikkeling zag het er al veel belovend uit. De eerste test versies zullen uitkomen in juni of juli dit jaar en de final release date staat up Q4 dit jaar.

Welke fabrikant ik ook nog even wil noemen is CA, ik heb uit het verleden heel veel slecht ervaringen met hun software producten maar op VMworld hebben ze wat mij betreft een hoge status verdient aangezien de mooiste dame van het congres op de CA stand te vinden was :).

Om 11:30 heb ik de sessie van Anjan Srinivas bijgewoond; “View Composer”. In deze sessie ging Anjan diep in in de technologie achter de VMware View Composer. Naast de deep dive in de technologie gaf hij ook aan aantal best practices voor deze linked clone techniek van VMware. Ik ga hier in de toekomst zeker zelf nog e.e.a. mee testen.

De laatste sessie van vandaag die ik heb gevolgt is “Breaking the physical boundaries with VMotion; A Technology Dive”. Deze sessie werd gegeven door Christophe Dobroschke. Christophe ging in deze sessie alleereerst diep in in de technologie achter VMotion. Deze kennis had ik in het verleden al eens opgedaan en ik was bang dat ik niets nieuws zou horen in deze sessie. Gelukkig was niets minder waar. Chris nam ons mee in de wereld van EVC (Enhanced VMotion Compatibility), de techniek van VMware om VMotion naar andere CPU types mogelijk te maken. Ik kende de functionaliteit wel maar had dit tot op heden nog nooit hoeven toepassen.

Om de dag af te sluiten hebben we nog een LAB mee gepakt. In de LAB die we gekozen hadden konden we hands on ervaring opdoen met VMware LAB Manager en VMware Stage Manager. Het eerste product zijn we dusdanig van onder de indruk dat we dit vrijwel zeker in onze testomgeving gaan implementeren. Helaas was er niet genoeg tijd meer beschikbaar om ook ervaring op te doen met VMware Stage Manager. Wel heb ik van VMware de lab guide mee mogen nemen zodat we hier alsnog in onze eigen omgeving mee kunnen spelen.

Nu restte ons nog maar een ding; bus pakken naar het vliegtuig en weer lekker terug naar Nederland.

De komende week zal ik wat posts plaatsen die wat dieper in gaan op de dingen die ik heb gezien op VMworld dus kom gerust nog eens terug.

[ad#postad]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.