VMworld Europe: Dag 2

dsc07969De tweede dag van VMworld zijn we gestart met een Keynote van Steve (CTO bij VMware). Hij behandelde de zaken waarover Paul Maritz gisteren sprak op een meer technische manier. Onderwerpen waarover hij sprak waren;

  • VMware vCloud
  • VMware Fault Tolerance
  • De nieuwe VMware vCenter Suite

 

dsc07964 dsc07966 dsc07965

De tweede sessie die ik vandaag heb bijgewoond is “VMware Fault Tolerance Performance Preview” In deze breakout sessie gaf Krishna Raj Raja (VMware Senior MTS, Performance Group) een inzicht in de techniek van VMware Fault Tolerance. Daarnaast worden ook de performance aspecten en beste practices van Fault Tolerance behandeld.

Het voordeel van VMware Fault tolerance is dat de applicatie niet cluster aware hoeft te zijn aangezien FT op VM niveau opereerd. FT maakt gebruik van Record replay (beschikbaar in VMware Workstation).

De eisen voor FT zijn als volgt;

  • 1 vCPU
  • Thick virtual disk en geen fysieke RDM’s
  • CD-ROM, Floppy Drive, Soundcard en USB devices niet gekoppeld (net als bij vMotion)
  • 1 of 10 Gbit netwerk voor FT logging
  • VT geactiveerd op de fysieke CPU

Ik heb afgelopen week al een video demo gepost van VMware Fault Tolerance, klik hier om deze post te lezen.

De sessie die ik om 12:15 ben gaan volgen is VMware vShield Zones (gegeven door Allwyn Sequeira, Senior Director Security bij VMware). vShields maakt het mogelijk om fysieke netwerk security devices te vervangen door vShield zones. Een vShield zone is groep VM’s die worden beschermd door een virtulee firewall. Daarnaast is het ook mogelijk om netwerk traffic te monitoren. Naar mijn mening heeft vShields nog wel wat onwikkeling nodig alvorens dit in productie omgevingen opgenomen kan worden maar vShields is nog in BETA dus wie weet wat er nog bij komt.

Om 14:00 ben ik naar de sessie over vCenter Config Control gegaan, echter heb ik na 10 minuten de zaal verlaten om te voorkomen dat ik in slaap zou vallen.

dsc07995De laatste sessie die ik vandaag heb gevolgd is “Protecting your vCenter Server with vCenter Heartbeat”. Deze sessie werd gegeven door Ben Cheung, hij is nou betrokken bij de ontwikkeling van deze nieuwe technologie. Aangezien dit een te complex technisch verhaal is om in deze post te verwerken zal ik in de loop van de week de werking hiervan posten.

Zo dat was heet weer voor vandaag, ik ga nu even lekker in bad liggen en dan rest ons nog de Cloud 9 VMworld Europe 2009 Party vanavond.

[ad#postad]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.