VMworld Europe: Dag 1

Goede avond, gisteren ben ik samen met mijn collega Mark Schoonderbeek aangekomen in Cannes om daar VMworld Europe 2009 bij te wonen. Beide waren we verrast door het mooie weer hier in Cannes, de enige vrije middag die we hier hebben hebben we dan ook maar gevuld op het strand onder het genot van een verfrissend biertje.

dsc07956 dsc07946 dsc07954

Op dinsdag begon dan daad werkelijk VMworld Europe 2009. Na het ontbijt in het hotel zijn we vertrokken richting Palais des Festivals et des Congres voor de eerste sessie van deze week. 

dsc07959 dsc07958

De eerste sessie was een algemene gegeven door Paul Maritz (President van VMware). In deze sessie gaf Paul aan wat de huidige positie van VMware is en wat de roadmap voor de toekomst is. Hier heb ik niet veel nieuwe dingen gehoord. Grappig was dat Paul zijn VMware NDA heeft geschonden door de naam van het toekomstige VDC-OS vrij te geven; VMware vSphere… Leuk was om te zien dat 80% van de aanwezige niet zaten te wachten op een verhaal van SAP en daadwerkelijk daarom ook 50% de zaal heeft verlaten, waaronder wijzelf.

Om 11:00 ben ik de sessie van Thin Print gaan volgen; “VMware View – The Printing Session”. Thin Print heeft samen met VMware een software compressie systeem ontwikkeld voor de VMware View technologie. Jammer was dat tijdens de demo e.e.a. mis ging en we hier niets van hebben kunnen zien. Wel denk ik dat het een goede aanvulling is voor VMware View, ook gebaseerd op mijn huidige ervaringen met de producten van Thin Print.

Ik had voor 12:15 de sessie “Performance Best Practices” op mijn agenda staan. Helaas heb ik deze niet kunnen bijwonen aangezien de belangstelling zo groot was dat niet alle attendees in de zaal pasten. Vervolgens ben ik maar een kijkje gaan nemen op de Solution Exchange.

Na een lekkere lunch heb ik eindelijk nog een kaartje kunnen bemachtigen voor de VMware Benelux party van vanavond.

De laatste sessie van vandaag was van Brian Madden; “VDI versus Tdsc07961erminal Services”. Ik had al eens gehoord en gelezen over de presentatie skils van Brian maar dit had ik niet verwacht. Het was een leuke interessante sessie waarin hij VDI vergeleek met TS. Naast de leuke, ludieke manier waarop hij presenteerde was ook de inhoud van zijn presentatie erg goed. Een van de statements die hij maakte is dat zowel VDI als TS SBC oplossingen zijn en dus ook veelal dezelfde problemen kennen. Echter gaf Brian aan het einde van de sessie aan te verwachten dat VDI nog ver zal doorontwikkelen en uiteindelijk de SBC problemen zal oplossen.

Zo… Dat was dag 1. Een leuke maar ook erg vermoeiende dag. We trekken ons nu even terug op de hotelkamers voor een powernap om vervolgens van de partij te zijn op de VMware Benelux Party.

[ad#postad]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.