VMware: Update manager error: ‘Patch metadata for missing.’

Vandaag aan de gang geweest met de VMware Update manager (VUM) om de januari patches te installeren. Echter kreeg ik na Scan opdracht op mijn ESX host de volgende melding in de VI-client;

um

Na een zoekopdracht binnen google kwam ik allemaal diepgaande oplossingen tegen en ben ik toch maar eens ‘gewoon’ in de log gaan kijken (/var/log/vmware/esxupdate.log) en daar kwam ik de volgende error tegen;

[09Feb10-1628]   ERROR:      root: [Errno 4] IOError: <urlopen error (-3, ‘Temporary failure in name resolution’)>: http://vc01:80/vci/hostupdates/hostupdate/esx/esx-3.5.0/contents.xml.sig

Met andere woorden, DNS resolving van VC01 werkt niet… Ik was vergeten om de vCenter server (en VUM server) te registreren binnen DNS (het ESX cluster is gescheiden van het KA Windows domain). Na het toevoegen van een DNS record voor VC01 werkte alles.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.