VMware: ESXTOP

Bij het monitoren of troubleshooten van problemen met performance op ESX servers is het vaak handig om gebruik te maken van de Service Console tool esxtop. Esxtop geeft veel live informatie van de ESX server op gebied van CPU, memmory, networking en disk I/O. Echter is dit niet zonder enige oefening gemakkelijk te lezen.

Nu heeft Scott Drummond van VMware een document geschreven waarin alle waarden die esxtop weergeeft worden behandeld. Het is zeer de moeite waard om dit eens door te lezen (alvorens je het nodig hebt voor troubleshooting aangezien je dan waarschijnlijk niet de tijd neemt om dit lange document door te nemen).

Het is hier te vinden, doe er je voordeel mee.

EDIT: Ik kwam zojuis op de weblog van Duncan Epping nog een artikel tegen over esxtop, de post is hier te lezen. Ook Jason Boche heeft een post over dit onderwerp geplaatst, zijn artikel is hier te vinden.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.