Windows: Terminal Services probleem

Bij een klant was ik vorige week tegen een probleem met de Citrix farm aangelopen. De Citrix servers ‘hingen’ op willekeurige momenten en accepteerde vervolgens geen nieuwe sessies meer. De sessies die op dat moment al actief waren bleven gewoon werken.

Na ad-hoc onderzoek toch maar besloten om het incident bij Microsoft aan te melden. Microsoft omschreef de oorzaak als volgt;

CAUSE: De server is niet in staat om system paged pool te alloceren omdat de server de limiet bereikt heeft voor paged pool allocaties.

De oplossing die geboden is heb ik hieronder beschreven;

  1. Open de register subkey: HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetControlSession ManagerMemory Management
  2. Maak hier een nieuw DWORD value met de naam ‘PoolUsageMaximum’ en geef deze de waarde 00000040 (HEX).
  3. Verander vervolgens PagedPoolSize in ffffffff (HEX).
  4. Reboot de server.

Na bovestaande wijzigingen is het probleem niet meer voorgekomen. De vraag naar extra geheugen allocaties op de Citrix Servers werd trouwens veroorzaakt door het gebruik van Microsoft Softgrid. 

Daarnaast werd aangegeven dat de algemene performace bij het in- en uitloggen van users verbeterd kan worden door de registry settings zoals beschreven in KB324446 (http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;324446) toe te passen.

2 thoughts on “Windows: Terminal Services probleem

  1. Het gaat om Windows Server 2003, Citrix Presentation Server 4.0 en Softgrid 4.1.2. En Ivo, volgens mij heb jij nog samen gewerkt met een collega van mij; Dennis van Xcellent Automatisering… of heb ik het verkeerd?

    Gr. Rob

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.