Hardware: Intel Nehalem, 6-core CPU met nieuwe virtualisatie techniek

In het vierde kwartaal van dit jaar zal Intel de markt op komen met een nieuwe processor geoptimaliseerd voor virtualisatie. Het gaat om een 6-core CPU gebaseerd op de nieuwe Penryn architecture (Codename: Dunnington). Na de release van de Dunnington processor zal Intel in 2009/2010 aan de slag gaan om de ‘Nehalem’ processor te produceren. Nehalem is gebaseerd op volledige nieuwe techniek en zal veel bottle-necks binnen de virtualisatie wereld oplossen.

White paper Intel Nehalem: http://www.intel.com/pressroom/archive/reference/whitepaper_Nehalem.pdf

De nieuwe features die in de Nehalem processor terug komen zijn te lezen in het volgende artikel op de Intel website; Next-Generation IntelĀ® Microarchitecture

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.