Nieuws: Platespin overgenomen door Novell

Vorige week waren er al meerdere geruchten op het internet dat Novell ingesprek was met Platespin over een overname van laatst genoemde. Gisteren gaf Novell een persbericht (http://www.novell.com/news/press/novell-to-acquire-data-center-management-leader-platespin/) uit waarin de geruchten bevestigt worden. Dit werd bekend gemaakt op VMWorld 2008 in Cannes.

Platespin is momenteel de marktleider op gebied van P2V, I2V, V2V en V2P software. Echter is de migratie tool (PowerConvert) van Platespin niet het enige product wat de intresse van Novell wekte. Platespin PowerRecon (capacity planner) en het nieuwe product voor disasterrecovery ‘Forge’ zijn goede technieken om het virtualisatie platform van Novell te versterken.

Novell is niet geheel nieuw in de virtualisatie wereld, zo zijn ze in 2004 begonnen om de hypervizor Xen Source standaard op te nemen in Suse Enterprise Linux. Vervolgens tekenen Novell en Microsoft in 2006 een overeenkomst (http://www.microsoft.com/presspass/press/2006/nov06/11-02MSNovellPR.mspx) om samen te gaan werken aan ontwikkelingen binnen de virualisatie van Windows en Linux guests.

De gehele overname moet in Q2 2008 gereed zijn, naar alle verwachtingen zullen de producten van Platespin toegevoegd worden aan het management platform ‘ZENworks’ van Novell.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.