Windows Server 2008 Core op ESX

De Core editie van Microsoft Windows Server 2008 is een Commandline versie van Server 2008, voor de Core installatie kan gekozen worden tijdens de installatie.

W2K8-Core-01

Op Server 2008 moeten de VMWare tools geinstalleerd worden om de NIC te kunnen gebruiken, aangezien er binnen de Core editie alleen een command prompt beschikbaar is moet de MSI daarvandaan afgetrapt worden.

Gebruik binnen de VI-client de optie ‘Install VMWare Tools’, hierdoor wordt de iso gemount op de cd-rom drive van de VM. Ga binnen de command prompt van de VM naar de cd-rom drive en start het volgende command;

msiexec.exe /i “vmware tools.msi” 

Vervolgens zal de installatie wizard van de VMware Tools gestart worden, tijdens de installatie komen er 2 foutmeldingen naar voren deze kunnen genegeerd worden (letop, deze willen nog wel eens ’achter’ de wizard staan waardoor het lijkt dat de installatie vast zit). Na de installatie (en een reboot) zal de NIC beschikbaar zijn. Om de instellingen van de kaart te wijzigen verwijs ik naar een opvolgende post “Aanpassen netwerk instellingen Windows Server 2008 Core“.

Na de installatie van de VMware tools werd de resolutie op de console aangepast van 800×600 naar 640×480, hoe dit aangepast moet worden ga ik nog uitzoeken en kom ik later op terug.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.